Energitjuvar


Ni har säkert hört talas om energitjuvar, människor som tar för mycket energi så att det inte finns något över till en själv till sist.
 
Men kan energitjuvar betyda något annat också kanske?
 
Energitjuvar för mig är allt som tar onödig energi från en själv, det vill säga allt som vi lägger energi på som vi i själva verket inte behöver. Eller låter andra människor förbittra vår energi för att de själva inte mår något vidare.
 
Alla levande varelser på den här jorden är energi och kräver energi för vår överlevnad. Vi läser av energi och söker energi.
Vi behöver energi i form av mat för att vi ska fungera och hålla kroppen stark och för att vi inte ska dö av svält, vi läser av och söker energi mellan människor vi träffar. Ni vet, när man sitter en grupp människor i ett rum och skrattar och har det trevligt. Det kommer in en person i rummet, sätter sig tyst och låtsas som att ni inte ens är där. Energin ändrar sig drastiskt i rummet, alla blir likadana som den tysta personen helt plötsligt!
 Ord behövs inte, vi läser av energin och kroppsspråket från första början.
 
Negativ energi är i överhand, alltid!
 
En något intressant jämförelse är: Har du ett fat med sju persikor, en av persikorna är möglig.
Tro inte att de andra sex persikorna gör så att persika nummer sju blir fin och god igen, nejdå. Den sjunde persikan förpestar alla de andra sex persikorna. Alla är till sist mögliga!
 
För att bli uppmärksam på energitjuvar så ta en fundering på din omgivning, har du någon omkring dig som tar extra energi från dig? Energi som egentligen du själv behöver, den är din och du ska lägga den på det du vill.
 
Men nu är det inte enbart människor som är energitjuvar.
Lägger du mycket energi på saker som du egentligen inte behöver? Tankar och känslor som får dig att må dåligt eller stressad?
För att kunna bli uppmärksam på dina energitjuvar eller energi som är negativ för dig så ska du få ett verktyg som du kommer kunna använda när du vill och hur mycket du vill.


S O A S
S- stanna upp
O- observera
A-Acceptera
S- svara eller släppa

 
 
Att stanna upp och observera, dig själv, dina tankar, känslor och handlingar är oerhört effektivt!
När du känner att din energi förändras till det sämre, när du umgås med någon särskild eller gör något speciellt:
 
Stanna upp:
  Ta kontakt med din andning, ta några djupa andetag.
Observera:  Fråga dig själv vad som händer, vad pågår i din kropp just nu?
Acceptera: acceptera situationen som den är just nu, det är som det är, just nu.
Svara eller släppa: Kan du göra något åt situationen just nu? På vilket sätt kan du göra något? För att må bättre. Svara då med den förändringen du kan göra!
Kan du inte förändra situationen, så släpper du taget om det. Det är meningslöst att lägga energi på något som du inte kan påverka.
 
Fundera en stund på vad du egentligen lägger energi på som du kanske inte behöver.
Träna på att släppa taget om det du inte vill slösa energi på.
 
Fråga dig själv vad du vill, just nu.
 
Vägen till ett bättre mående, med mer god energi och mindre stress är att bli mer medveten om sig själv och att fylla på sin positiva energi genom att göra det som du mår bra av och släppa taget om det som tynger dig.
 
”Den som kan vara glad åt lite, har mycket att glädjas åt”
Ett fantastiskt citat tycker jag!
 
Ladda din energibägare med positiv energi och lägg den mögliga persikan en bit ifrån så den inte smittar av sig till de andra (eller till dig själv)

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln